Busti i Gjergj Kastriotit vendoset edhe në Parma

AKTUALITET


Busti i heroit tonë kombëtar, Gjergj Kastriotit është vendosur së fundi edhe në qytetin e Parmas në Itali.

Vendosja e bustit të Skënderbeut në Parma ishte pjesë e aktiviteteve të organizuara për edicionin e 13 të muajit të Kulturës Shqiptare organizuar nga shoqata “Scanderbeg”.


Busti i Gjergj Kastriotit është vendosur në parkun “Eunice Kennedy”. Nisma është mbështetur nga zyrtarët e bashkisë së Parmas.

Në ceremoninë e inaugruimit të monumentit kushtuar Skënderbeut, ishte e pranishme ambasadorja e Shqipërisë në Itali, Anila Bitiri dhe përfaqësues të tjerë të trupës diplomatike të Shqipërisë dhe Kosovës në vendin fqinj.
Skip to toolbar