Cakaj: Deputetët pa mandat të dorëzojnë pasaportat diplomatike

Më të fundit


Të gjithë deputetët që kanë dorëzuar mandatin, por edhe gjyqtarët që nuk kanë kaluar vettingun do të duhet të dorëzojnë pasaportat diplomatike, ndryshe ato do të bllokohen. Kështu është shprehur sot në një deklaratë për mediat ministri i Jashtëm në detyrë, Gent Cakaj, i cili tha se në Shqipëri në shkelje të hapur me ligjin, 350 persona kanë pasaportë diplomatike, mes tyre dhe shoferë.

“Sot në Shqipëria ka më tepër te 350 persona që mbajnë pasaportë diplomatike, që nga gjykatës që nuk e kanë kaluar procesin e vettingut e deputetë pa mandat. I ftoj të dorëzojnë pasaportat e tyre diplomatike sepse do t’i bllokohen menjëherë.


Kërkoj abrogimin e VKM që i jep pasaportë diplomatike individëve deri tek shoferët.

Plani është gati dhe është në përputhje me standardet europiane.  Ashtu si pesha e pasaportës diplomatike të vendit do restaurohet, edhe pesha e pasaportës së Republikës së Shqipërisë do fuqizohet”, tha Cakaj.
Skip to toolbar