Calja i artë, mban premtimin

Më të fundit


Peshëngritësi nga Shtërmeni rrëmben medalje ari në shkëputje

Briken Calja është shpallur përsëri Kampion Europe në peshëngritje për stilin e shkëputjes në peshën 73kg. Peshëngritësi nga Shëtermeni, ka triumfuar pasditen e sotme në Batumi të Gjeorgjisë, aty ku po mbahet kampionati Europian i Peshëngritjes për të rritur.

Calja la pas rivalët e tjerë në stilin e shpëkutjes, pasi arriti të ngrinte 156kg në provën e dytë.


Në provën e parë, Calja realizoi me sukses 152kg, ndërkohë që shtangisti nga Shtërmeni nuk dështon edhe në provën e dytë, ku ngre lart me sukses 156kg. Në provën e tretë shtangisti kuqezi tentoi 160kg, për të vendosur rekord të ri europian, por pa sukses

Briken Calja është kampioni i trefishtë i Europës një vit më parë, pasi fitoi 3 të arta në shkëputje, shtytje dhe dygarësh. Edhe këtë vit Calja e nis mbarë këtë Europian, ndërkohë që mund të realizojë sërish të njëjtin rezultat pas pak, kur të garojë në stilin e shtytjes.
Skip to toolbar