E ardhmja e futbollit shqiptar, specialisti i UEFA-s tregon çelsin e suksesit!

SPORT


Një nga specialistët e UEFA-s, për projektin Grassroots, që i dedikohet futbollit te fëmijët, Piet Hubbert ka zhvilluar një vizitë në Federatën Shqiptare të Futbollit, ku veç të tjerash ka pasur takime me Sektorin e Futbollit Amator, Sektorin e Edukimit, Sektorin e Futbollit të Femrave dhe Zyrën e Projektit Grow.

Në këtë vizitë Hubbert u njoh nga afër me situatën e futbollit amator, futbollit të femrave dhe punën që zhvillon sektori edukimit për licensimin dhe kualifikimin e trajnerëve dhe mësuesëve të edukimit fizik.


Pjesë e vizitës së mentorit të UEFA Grasstoots isha dhe ndjekja nga afër e orës së edukimit fizik në dy shkolla 9 vjeçare të Qarkut të Tiranës ku po implementohet projekti Grow, që ka të bëj me shtrirjen e futbollit në shkolla për moshat U-7 dhe U-9, djem dhe vajza.

Në shkollën “Niket Dardani” u zhvillua dhe trajnimi teorik dhe praktik me mësuesit e edukimit fizik për përmirësimin e mënyrës së stërvitshmërisë së fëmijëve.

Në fund Hubbert u ndal të flasë edhe për Kombëtaren shqiptare dhe rrugën që duhet të ndjekë Shqipëria për tu rritur në futboll. “Nëse gjykojmë nga performanca e viteve të fundit, skuadra kombëtare e Shqipërise ka treguar një formë shumë të mirë, ata u kualifikuan gjithashtu për fazën finale të Europianit”.

“Tani është e rëndësishme të ndërtoni një bazë të fortë futbolli grassroots që një ditë disa prej këtyre lojtarëve të kalojnë në nivele elitare dhe të bëhen futbollistë profesionistë, dhe të jenë kandidatë për skuadrën kombëtare.

“Çdo federatë duhet të kuptojë që programi grassroots është ai që siguron kualitetin e futbollit profesional në vend. Jam shumë i lumtur që jo vetëm UEFA, por dhe FSHF, janë të gatshëm të investojnë në programin grassroots”.
Skip to toolbar