Eliot Engel mbron Kosovën: Taksa ndaj Serbisë është e drejta e saj

KOSOVA


Kongresmeni amerikan, Eliot Engel i ka dalë në mbrojtje Kosovës në lidhje me taksën 100 % e vendosur ndaj produkteve serbe. Engel shprehu kritika dhe zemërim ndaj Serbisë se nuk po i përmbush premtimet e dhëna dhe po tenton të bllokojë Kosovën me çdo mënyrë.


“Unë e përkrah të drejtën e Kosovës për t’i vendosur këto tarifa, të drejtën e kryeministrit për t’i vendosur këto taksa, sepse nuk besoj që Serbia po i përmbush premtimet e saj që i ka bërë. Jam shumë i zemëruar me faktin se sa herë që Kosova po tenton të bëhet pjesë e organizatave ndërkombëtare, Serbia po tenton ta bllokojë. Kjo ndodhi me INTERPOL-in, dhe ndodhi edhe me organizatat tjera.” – tha Engel gjatë një interviste për mediat kosovare.

Kongresmeni Engel deklaroi se ai ka një dashuri të veçantë për popullin shqiptar dhe u shpreh i lumtur që Kosova më në fund kishte ushtrinë e saj, si çdo shtet tjetër në botë. Duke vënë re përparimet e Kosovës tha Engel mendoj se tashmë është koha që BE të liberalizojë vizat për qytetarët e Kosovës.


“Është koha për Bashkimin Evropian t’ua jap liberalizimin e vizave kosovarëve, duhet të ndodhë menjëherë, jo vitin e ardhshëm, jo në vitin 2020, duhet tani. Gjithmonë ua dedikojë dashurinë dhe energjinë njerëzve të Kosovës dhe të Shqipërisë. Shumë gjëra të mira kanë ndodhur këtë javë, me theks të veçantë në Kosovë. Pas disa vitesh, ata arritën ta krijojnë ushtrinë e tyre në Kosovë, mendoj se është një hap i rëndësishëm dhe shumë i mirë për të vazhduar përpara. Mendoj që secili shtet duhet ta ketë ushtrinë e vet dhe Kosova nuk është ndryshe nga vendet e tjera.” tha Engel