Gazi lotsjellës, i certifikuar nga BE dhe importuar edhe gjatë qeverisë Berisha

Më të fundit


Gazi lotsjellës i përdorur gjatë protestave të opozitës nga policia ka ngjallur reagime të shumta nga qytetarët, të cilët kanë mbetur të lënduar por dhe vetë organizatorët e protestës.

Opozita është shprehur shpesh se gazi lotsjellës mund të ketë përmbajtje të tjera kimike që janë të dëmshme për shëndetin e njeriut.


Por sipas një dokumenti zyrtar gazi i përdorur është i certifikuar nga BE dhe NATO dhe se të tilla granata apo fishekë lotsjellëse për shotgan janë importuar edhe më 23 mars 2011 në kohën kur qeveriste Sali Berisha, pak kohë pas protestës së 21 janarit.

Dokumentet tregojnë se ky gaz është certifikuar sipas parametrave të Bashkimit Europian dhe lëndë të ngjashme tregtohen në të gjithë vendet e Europës perëndimore. Përveç efekteve të parashikuara, si lotët, kolla dhe veshja e shikimit, gazi nuk përmban elemente të tjerë të dëmshëm.
Skip to toolbar