Hajdari: Palët politike, bashkëpunim që të humbë besimi te Reforma në Drejtësi

Më të fundit


Deputetja demokrate Rudina Hajdari ka folur për reformën në drejtësi dhe domosdoshmërinë e saj për të rikthyer shpresën e humbur. E ftuar në emisionin “Ekopolitikë”, ajo tha se politika po trembet nga kjo reformë dhe se palët do të bashkohen për të humbur kredibilitetin e saj, ndërsa opozita parlamentare nuk duhet të bjerë në këtë kurth.

“Çdo kush do ta marrë flamurtarin se është pro reformës në drejtësi dhe të tjerët kanë frikë nga reforma në drejtësi. Nga ana tjetër unë mendoj se të gjithë janë shumë të frikësuar nga reforma në drejtësi. Shumë shpejt interesat do t’i bashkojnë dhe do bëjnë të pamundur që kjo reformë të humbë kredibilitetin tek popullsia dhe tek njerëzit. Ne nuk duhet të futemi në këtë kurth dhe duhet të mundohemi të tregohemi sa më koshientë se kjo është e vetmja reformë që mund të na japë shpresë për një të ardhme. Njerëzit e kuptojnë qartë se edhe pse këta janë kundërshtarë kanë interesa të përbashkëta.”


Hajdari i është përgjigjur edhe personave që e cilësojnë atë si tradhtare, duke thënë se qëndrimi i saj në parlament ka forcuar më shumë PD dhe demokratët.

“Do ta them troç fare. Unë duke qëndruar në parlament kam forcuar PD dhe demokratët në tërësi sepse i kam dhënë legjitimitet faktit që ne duhet të qëndrojmë në parlament dhe unë i përfaqësoj ata dhe do vazhdoj ti përfaqësoj ata. Kështu nuk besoj se kjo logjikë është e drejtë duke më quajtur mua tradhtare.”
Skip to toolbar