Haradinaj akuza Moskës: Po na nxjerr jashtë binarëve

Më të fundit


 Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka akuzuar Rusinë se po ndikon negativisht në Kosovë përmes një axhende të mirëpërcaktuar për të nxjerrë vendin jashtë binarëve.

 “Rusia ka një axhende përmes së cilës tenton të shtrijë ndikimin e saj në Kosovë dhe ashtu si në të gjithë rajonin e Ballkanit, po investon për prishjen e imazhit të vendit”, deklaroi kryeministri Ramush Haradinaj.


Ai tha se Rusia po investon para dhe ide për të mos lejuar integrimin e Kosovës në BE.

“Tendencat e Moskës për përfshirjen e Kosovës në procese, të cilat do ta nxirrnin vendin jashtë binarëve.  Rusia investon para në idenë për ta paraqitur Kosovën “në një status-quo regresive”, tha Haradinaj.

Ndërkohë këshilltari i tij, Halil Matoshi, duke folur për Radion Europa e Lirë, tha se sipas të dhënave dhe analizave të ndryshme, del se politika e Rusisë vazhdon të tentojë që t’i minojë proceset integruese të vendeve të rajonit në NATO dhe BE, përmes pranisë në këto vende, përfshirë edhe Zyrën e Rusisë në Kosovë.
Skip to toolbar