Itali, studentë dhe pedagogë të kantos dhurojnë emocione të në oborret e spitaleve

AKTUALITETNjë gjest i jashtëzakonshëm është shënuar nëpër spitalet italiane, ku mijëra qytetarë po luftojnë me koronavirusin, por edhe me sëmundje të tjera.

Grupe vullnetare në Itali, mes tyre dhe studentë e pedagogë të degës së kantos, janë mbledhur në oborret e spitaleve, duke kënduar dhe duke iu falur kështu emocione pacientëve, që po luftojnë për jetë.


Siç shihet në video , ky gjest i bukur është pritur mjaft mirë nga të shtruarit në spitale, të cilët kanë mbushur dritaret për të shijuar muzikën nga studentë të kantos dhe profesori i tyre, duke harruar për pak çaste vështirësitë e përballjes me sëmundjet.