Ushtria izraelite pretendon se ka vrarë liderin e një grupi terrorist në Libanin jugor

BOTA


Një anëtar i lartë i grupit terrorist al-Jama’a al-Islamiyya u vra në një sulm izraelit me dron në Libanin jugor më herët sot, thotë IDF.

Mosab Khalaf, sipas IDF, “udhëhoqi dhe avancoi shumë sulme” nga Libani kundër objektivave izraelitë, kryesisht në zonën e malit Dov.


Khalaf ishte gjithashtu duke koordinuar sulmet me degën e Hamasit në Liban. Khalaf u godit duke vozitur në një autostradë pranë qytetit Meidoun, rreth 20 kilometra nga kufiri izraelit.

IDF thotë se “eliminimi i tij u krye për të shkaktuar një goditje në aftësitë e organizatës terroriste për të avancuar dhe kryer akte terroriste që ajo ka planifikuar së fundmi kundër shtetit të Izraelit në zonën kufitare veriore”.
Skip to toolbar