Kalo e Pipero mesazh qytetarëve: Të gjitha vaksinat janë shumë të mira

CORONAVIRUSMjeku Pëllumb Pipero i bëri thirrje qytetarëve të vaksinohen sapo t’u jepet mundësia duke theksuar se të gjitha vaksinat që kemi në dispozicion janë të mira.

Ai tha se më e mira është ajo që të ofrohet më parë, ndërsa bëri apel edhe për respektim të masave për parandalimin e përhapjes së COVID.


“Situata është e qetë por kjo qetësi nuk duhet të bëjë të mendojmë se duhet ulur vigjilenca. Duhet të zbatojmë masat dhe doemos të vazhdojmë vaksinimin. Është e vetmja mënyrë dhe i vetmi mjet dhe e vetmja zgjidhje. Do i ftoja qytetarët të vaksinohen sapo t’u jepet mundësia. Të gjitha vaksinat që kemi janë shumë të mira. Vaksina më e mirë është ajo që të ofrohet më parë”, deklaroi Pipero.

Një mesazh për qytetarët e pati edhe mjeku Tritan Kalo i cili bëri apel për kujdes të shtuar ndaj vetes dhe të tjerëve.

“Është kënaqësi të kemi drejtuesi e shtetit pranë që kujdesen për ne. Por kujdesi më i madh është kujdesi ndaj vetes. Ky kujdes duhet përçuar nga personi më i thjeshtë dhe në mënyrë vertikale. Njerëzit nuk duhet të harrojnë që kujdesin më të madh duhet ta kenë drejt vetes”, deklaroi Tritan Kalo.