Konflikti në Lindjen e Mesme/ Gjermania dhe Portugalia njëzëri: Ende s’ka ardhur koha për të njohur një shtet palestinez

BOTA


Kancelari gjerman Olaf Scholz dhe kryeministri portugez Luis Montenegro janë shprehur njëzëri se ende nuk ka ardhur ende koha për të njohur një shtet palestinez. Gjë të cilën këtë javë Spanja, Irlanda dhe Norvegjia vendosën të njohin shtetin palestinez.

“Ne nuk kemi asnjë arsye për të njohur Autoritetin Palestinez si një shtet më vete në këtë kohë ,” tha Scholtz, duke kujtuar se qëllimi është të gjendet një marrëveshje e negociuar “midis Izraelit dhe palestinezëve” për një zgjidhje me dy shtete.


Ai më tej thekson se gjetja e kësaj marrëveshje për arritjen e një armëpushimi, mes dy vendeve është ende shumë larg.

Kryeministri portugez kujtoi se synimi i qeverisë së tij është gjithashtu të punojë “në mënyrë që të njihen dy shtete”.

“Nuk jemi në gjendje të deklarojmë në mënyrë të njëanshme njohjen (të Palestinës), nuk do ta bëjmë tani për tani”, shtoi Mali i Zi, i cili pret që këto çështje “të diskutohen më në detaje brenda Bashkimit Europian”. /abcnews.al/
Skip to toolbar