KQZ kalon në “sitë” kandidatët për zgjedhjet

POLITIKË


Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, me ndihmën dhe informacionet e marra nga Drejtoria e Burgjeve, ajo e Gjendjes Civile dhe Zyra e Gjendjes Gjyqësore, ka nisur procesin e skanimit të kandidatëve për zgjedhjet e 30 qershorit.

Në “sitë” do të kalojnë të gjithë kandidatët për Kryetar Bashkie dhe ato për Këshillin Bashkiak duke vlerësuar procesin e integritetit të tyre.


Skanimi nisi me kandidatët e PS ku u skanuan 16 prej tyre, të cilët morën aprovimin e KQZ-së, pasi nuk kishin asnjë problematikë që mund t’u pengonte kandidimin.

Pjesë e skanimit të sotëm ishte edhe ish gardisti i 21 janarit, Agron Malaj për Bashkinë Mat, i cili kishte deklaruar në formularin e dekriminalizimit një dënim prej 10 muajsh për armëmbajtje pa leje. Ky dënim e pengon kandidimin e tij.
Skip to toolbar