Lirohen 900 fëmijë të rekrutuar për të luftuar terroristët

BOTA


Rreth 900 fëmijë të rekrutuar nga milicia Civilian Joint Task Force (CJTF), që lufton grupin terrorist Boko Haram, në Nigeri janë liruar. Lajmin e konfirmoi organizata për mbrojtjen e fëmijëve UNICEF, e cila tha se 894 fëmijë, duke përfshirë 106 vajza u liruan në Maiduguri në verilindje të Nigerisë.

CJTF është një milici lokale e krijuar në vitin 2013 për të luftuar kryengritjen në rajon.


UNICEF tha se më shumë se 3 500 fëmijë u rekrutuan midis 2013 dhe 2017 për të luftuar Boko Haram, terroristët që për më shumë se një dekadë kanë djegur fshatra dhe sulmuar bazat ushtarake në vend. Agjencia e OKB tha se po punon me qeverinë nigeriane dhe autoritetet lokale për të ndihmuar ri-integrimin në shoqëri të fëmijëve që janë liruar.
Skip to toolbar