Shkatërrohet rrjeti i trafikimit të minorenëve, 70 të arrestuar

BOTA


EUROPOL shkatërron rrjetin që merrej me trafikimin e minorenëve, duke arrestuar 70 persona dhe shpëtuar 53 fëmijë. Aksioni, që pati një shtrirje të gjerë dhe gjithë europiane, përfshiu shtetet si Austria, Belgjikë, Bullgari, Kroaci, Gjermani, Hungari, Islandë, Letoni, Lituani, Holandë, Portugali, Rumani, Sllovaki, Slloveni, Spanjë, Suedi, Zvicër dhe Mbretëria e Bashkuar.

Pas hetimeve të gjata dhe shkëmbimit të informacionit mes shteteve u bë e mundur edhe shkatërrimi i rrjetit. Sipas EUROPOL gjatë aksionit janë kontrolluar mbi 127 000 individë, 63 800 automjete dhe 1 100 vende, ndërsa në pranga ranë 34 persona për shfrytëzim të qenieve njerëzore dhe 36 të tjerë të tjerë për vjedhje, shfrytëzim seksual të fëmijëve dhe lehtësim të imigracionit klandestin.


Rrjeti akuzohet për trafikim të minorenëve për qëllime të shfrytëzimit seksual, lypjes së detyruar dhe punësimit të detyruar,  ku 53 prej tyre arritën të identifikoheshin dhe të shpëtoheshin në kohë.
Skip to toolbar