Ujërat e Mesdheut mbushen me trupat e emigrantëve

BOTA


Me mijëra emigrantë përpiqen të kalojnë përmes detit Mesdhe për në Evropë çdo vit dhe Libia është pika e nisjes me numrin më të madh të emigrantëve. Udhëtimi i këtyre emigrantëve ndodh me varka të vogla dhe të mbipopulluara duke çuar në shumë viktima deri në arritjen e destinacionit të tyre përfundimtar. Në shumicën e rasteve ndodh që varka të mos arrijë kurrë në tokë duke çuar në qindra të mbytur.

Rreth 164 vetë janë mbytur vetëm në 4 muajt e parë të 2019 sipas Agjencisë së Kombeve të Bashkuara për Refugjatë (UNHCR). Ndërsa ditën e sotme raportohet se të paktën 65 emigrantë janë mbytur ndërsa 16 të tjerë kanë arritur të shpëtohen në kohë nga Marina Tuniziane. Emigrantët ishin nisur nga Libia drejt Tunizisë, por dallgët e forta kanë çuar në përmbysjen e varkës.


Pavarësisht politikave të ndryshme që janë ndjekur për kufizimin e numrit të emigrantëve, ende me qindra të tillë ndërmarrin këtë udhëtim të rrezikshëm përmes detit Mesdhe, që u kushton edhe jetën.
Skip to toolbar