Meta lë në detyrë Konin, PD: Garantoi autonominë universitare

Më të fundit


Ish deputetja e PD-së Albana Vokshi ka reaguar pas vendimit të Metës për lënien në detyrë të rektorit të Universitetit të Tiranës, Mynyr Koni. Vokshi e cilësoi këtë vendim të drejtë dhe ka mbrojtur autonominë e Universiteteve, duke mos e lënë në duart e Ramës.

“Përshëndes vendimin e Presidentit për të mos lejuar shkarkimin e paligjshëm nga qeveria të Rektorit Mynyr Koni. Vendimi i Presidentit është në mbrojtje të autonomisë universitare dhe lirisë akademike, që u cënuan rëndë nga akti i paligjshëm i Ministres së Arsimit.


Është shumë i drejtë dhe i saktë argumenti i Presidentit se Ministrja Shahini nuk ka ushtruar kompetencat e saj në mënyrë objektive, shteruese, proporcionale dhe transparente.

Autonomia universitare duhet mbrojtur me çdo kusht për të mos e lënë edhe Arsimin e Lartë, edhe jetën akademike në duart e një Kryeministri që kontrollon gjithçka tjetër: Gjykatat, prokurorinë, mediat dhe të ashtuquajturën shoqëri civile.

PD është e përkushtuar ta garantojë autonominë universitare me një ligj të ri për arsimin e lartë, që do ta hartojmë së bashku me pedagogët e studentët.” – shkruan Vokshi

Pershendes vendimin e #Presidentit për të mos lejuar shkarkimin e paligjshëm nga qeveria të #Rektorit Mynyr Koni….

Publiée par Albana Vokshi sur Lundi 6 mai 2019Skip to toolbar