Miliarderi francez dhuron 100 milion Euro për rindërtimin e Notre-Dame

Më të fundit


Ndërsa flakët e zjarrit shkrumbuan mbrëmë një pjesë të madhe të katedrales së famshme të Parisit, Notre-Dame, një ndër personat më të pasur në Francë, miliarderi François-Henry Pinault doli me një deklaratë që zgjodhi shpresat e francezëve. Ai premtoi se do të dhurojë 100 milionë euro për rindërtimin e Notre-Dame.

François-Henry Pinault është pronar dhe CEO i Kering group, që përfshin linjat e famshme të modës, Guçi dhe Yves Saint Laurent dhe njihet si një ndër personat më të pasur në Francë.


Pas tij edhe Fondi Francez i Trashëgimisë ka nisur një fushatë ndërkombëtare për mbledhjen e fondeve për rindërtimin e katedrales, që është edhe pjesë e trashëgimisë botërore të UNESCO-s.
Skip to toolbar