Pas 21 majit, kufijtë e Shqipërisë do kontrollohen nga BE


Kufijtë e Shqipërisë do të monitorohen dhe kontrollohen nga agjencia e Bashkimit Europian “Frontex”, që pas 21 majit.

Ceremonia zyrtare do të mbahet ditën e martë në praninë e komisionerit Dimitris Avramopoulos, drejtorit ekzekutiv të Frontex Fabrice Leggeri, kryeministrit Rama dhe ministrit të Brendshëm, Sandër Lleshaj.


Kjo marrëveshje e futi vendin tonë në histori, pasi Frontex për herë të parë do të ruaj territoret e një vendi që nuk është anëtare e BE-së.
Skip to toolbar