Për herë të parë pas 15 vitesh, një gjyqtar me ngjyrë drejton një ndeshje të Premier League

SPORT


Pas debutimit të një gjyqtareje femër në një ndeshje të Premier League, me Rebecca Welch të shtunën e kaluar në Fulham-Burnley, lidershipi anglez rezervon sot rikthimin e një arbitri me ngjyrë në këtë kampionat 15 vite pas paraqitjes për herë të fundit.

Për herë të fundit, ishte sezoni 2007-2008 me Uriah Rennie i cili drejtoi një ndeshje në Premier League, i cili kishte që nga viti 1997 që e bënte këtë gjë.


Por sot, 42-vjeçari Sam Allison u zgjodh për të gjykuar ndeshjen e sotme mes Sheffield dhe Luton. Aktualisht, janë 32 mijë gjyqtarë që gjykojnë në futbollin anglez, por vetëm 8% e tyre janë me ngjyrë./abcnews.al
Skip to toolbar