Përfundon takimi në Presidencë, aleatët: Meta pranoi kërkesat tona

Më të fundit


Ka zgjatur 1 orë takimi mes krerëve të partive aleate të PD-së dhe presidentit të Republikës, Ilir Meta. Takimi u zhvillua në presidencë, por në të nuk mori pjesë kryetarja e LSI-së, Monika Kryemadhi.

Pas takimit në emër të aleatëve ka folur kryetari i Partisë Republikane, Fatmir Mediu. Ai tha se presidenti ka pranuar kërkesën për të organizuar një tryezë dialogu mes pozitës dhe opozitës për të gjetur një zgjidhje për krizën politike në vend.


 “Në emër të të gjithë kolegëve dua të falënderoj presidentin për një diskutim të hapur në raport me kërkesën tonë. Ndajmë të njëjtin shqetësim që situata është problematike dhe duhet të pengojmë mos të shkojmë në një konflikt.

Presidenti ka marrë iniciativa dhe do të vazhdojë në këtë rrugë që të garantojë që zgjedhjet të jenë pluraliste dhe sa më përfshirëse.

Presidenti vlerësoi kërkesën e partive tona. Në vlerësim të kërkesës tonë do të marrë qëndrimet e veta në diskutim edhe me palët e tjera. Presidenti është në të njëjtën valë shqetësimi si gjithë qytetarët shqiptarë, por ka edhe angazhimin që palët të gjejnë zgjidhje për të mos shkuar në dëm të interesave të vendit”, tha kreu i Partisë Republikane Fatmir Mediu.

Aleatët e PD-së kanë hartuar një plafortë me 12 pika që sipas tyre, i jep zgjidhje krizës në vend, ku kryesore është ngritja e një qeverie transitore, dorëheqja e Ramës, ndryshime kushtetuese përsa i përket sistemit zgjedhor, etj.
Skip to toolbar