Përplasja në Mugello, komisarët gjejnë fajtorët e aksidentit masiv

AKTUALITET


Komisarët e FIA-s kanë nxjerrë rezultatet e hetimit të aksidentit masiv që ndodhi në rinisjen e garës në Mugello.


Makina e sigurisë i fiku dritat e saj vetëm në kthesën e fundit dhe kryesuesi i garës në atë moment, Valtteri Bottas, u vu në vështirësi pasi nuk kishte krijuar avantazhin e duhur para se të kalonte vijën e finishit, momenti kur lejohen parakalimet pasi makina e sigurisë rifutet në bokse.

Finlandezi i Mercedesit uli shumë shpejtësinë në vijën e drejtë, duke grumbulluar nga pas të gjitha makinat e tjera. Disa prej tyre menduan se gazi ishte hapur, duke shkaktuar një aksident që mund të kishte pasur pasoja të rënda.