Përplasje në KQZ, PD rikthen përfaqësuesit e saj

POLITIKË


Pas deklarimit se do të dërgojë përfaqësuesit e saj në çdo KZAZ, Partia Demokratike ka dërguar sot përfaqësuesit e saj në KQZ, pas 3 muajsh mungesë, që nga djegia e mandateve.

Rikthimi i tyre është shoqëruar me debate mes anëtarit socialist në KQZ, Denar Biba dhe përfaqësuesit demokrat Njazi Kosovrasti.


Biba tha se duke “mos qenë subjekt zgjedhur keni të njëjtin rol me gazetarët”, ndërsa Kosovrasti tha se PD “është parti parlamentare dhe ka të drejtë të marrë pjesë në mbledhjet e KQZ-së.”

Ja debati i plotë:
Denar Biba: Intensiteti i pyetjeve më duket pak e tepruar. Duke mos qenë subjekt zgjedhor, me mirëdashje.

Njazi Kosovrasti: Nuk kam lidhje me mirëdashjen, kam lidhje me Kodin Zgjedhor. Nëse ky intensitet është në kundërshtim me Kodin atëherë.

Denar Biba: Vlerësoj se duke mos qenë subjekt zgjedhor.

Njazi Kosovrasti: Merrni vendimin që PD të marrë pjesë në zgjedhje, ose të marrë pjesë e të mos flasë.

Denar Biba: Jeni subjekt zgjedhor, jeni regjistruar për zgjedhjet e 30 qershorit

Njazi Kosovrasti: Jo, e çdo të thotë kjo. Por kam një nen. Unë jam parti parlamentare dhe si e tillë më takon të marr pjesë në KQZ dhe meqë ju dëshironi po ju citoj Kodin Zgjedhor.

Denar Biba: E njoh ligjin nuk keni pse të ma lexoni. PD ka një marrëdhënie të shkëputur nga parlamenti aktualisht është fakt i njohur publikisht

Njazi Kosovrasti: Çfarë pune keni ju. Pa diskutim që jemi parti parlamentare dhe kuptimi i partisë parlamentare përcaktohet nga rezultati i zgjedhjeve të radhës

Denar Biba: Po, por ju ato mandate i keni dorëzuar

Njazi Kosovrasti: Bëni detyrën zoti Biba si anëtar i KQZ mos u merr me probleme të politikës.

Denar Biba: Unë qëndrova tek elementi i pastër administrativ i ndërhyrjes së vazhdueshme

Njazi Kosovrasti: Problemin e intensitetit, e vendosi ju masën e ndërhyrjeve të mia?

Denar Biba: Ju lutem qëndroni ligjin.

Njazi Kosovrasti: Unë i qëndroj ligjit jo preferencave tuaja.
Skip to toolbar