Përse vjen Bindja Demokratike? Astrit Patozi e shpjegon gjërë e gjatë

Më të fundit


“Bindja Demokratike është ide, nuk është pronë, as biznes apo njeri”. Kështu e nis shkrimin e tij të gjatë në Facebook, Astrit Patozi, i cili sot regjistroi në gjykatë partinë më të re, Bindja Demokratike.

Ish nënkryetari i PD-së, një ndër kritikët më të fortë të kreut aktual të kësaj partie, së bashku me të tjerë kundërshtarët të Bashës krijuan sot partinë Bindja Demokratike. Patozi shkruan se kjo parti “ka lindur nga bindja e fortë e qytetarëve të lirë të këtij vendi për një projekt të ri politik.


Bindja Demokratike është dhe do të jetë një ofertë serioze dhe tërësisht e pavarur, sa herë që të ketë zgjedhje në Shqipëri.

Bindja Demokratike është frymë dhe alternativë e re, në një shoqëri, ku monopoli partitokratik po vret konkurrencën dhe ka kufizuar lirinë e zgjedhjes për qytetarët.

Ne jemi të bindur se Shqipëria sot po vuan pasojat e një polarizimi politik, që e ka zanafillën tek vrasja e demokracisë brenda dy partive të mëdha dhe tek konsolidimi i një sistemi mbytës, që garanton palët rivale për mosndëshkueshmëri dhe mbijetesë politike, kundër çdo projekti të ri”, shkruan Patozi.

Për ta lexuar të plotë shkrimin e tij klikoni në linkun më poshtë:

PËRSE VJEN BINDJA DEMOKRATIKE?Bindja Demokratike është ide, nuk është pronë, as biznes apo njeri.Ajo ka lindur nga…

Publiée par Astrit Patozi sur Mardi 23 avril 2019Skip to toolbar