Prag përplasjesh në kufirin Kosovë-Serbi, grupe të mobilizuara serbësh bllokojnë rrugën

KOSOVAGrupe të mobilizuara serbësh kanë bllokuar pikën kufitare në Jarinjë, në shenjë revole ndaj vendimit të Qeverisë së Republikës së Kosovës për të vendosur reciprocitet në target e automjeteve.

Ata po qëndrojnë në mes të rrugës, edhe pse janë paralajmëruar nga Njësia Speciale që ta lirojnë atë dhe të rinisë qarkullimi i automjeteve në të dy drejtimet.


Policia po zhvillon kontolle të detajuara ndaj automjeteve, ku tashmë shumë kamionë janë ndaluar në këtë zonë kufitare. Njësitë e Specializuara të Policisë së Kosovës janë pozicionuar në zonën kufitare Kosovë – Serbi në Jarinje, ndërkohë që mediet fqinje raportojnë se aktualisht kjo pikë kufitare është mbyllur.

Ky vendim pritet të shoqërohet me tensione në pikën kufitare mes Kosovës dhe Malit të Zi.