Premtohet një vaksinë për shërimin e kancerit

BOTA


Edhe pse shkenca ka përparuar shumë, njerëzimi ende nuk ka arritur të zbulojë një kurë efektive kundër kancerit, megjithatë duket se kërkimet janë në rrugë të mbarë.

Një firmë farmaceutike ka njoftuar se ka besim se ilaçet për kancerin, sëmundjet kardiovaskulare dhe autoimune dhe kushte të tjera do të jenë gati deri në vitin 2030.


Studimet për këto vaksina po tregojnë gjithashtu “premtime të jashtëzakonshme”, me disa studiues që thonë se përparimi i 15 viteve është “zhdukur” në 12 deri në 18 muaj falë suksesit të goditjes kundër Covid.

Dr Paul Burton, zyrtari kryesor mjekësor i kompanisë farmaceutike Moderna, tha se ai beson se firma do të jetë në gjendje të ofrojë trajtime të tilla për “të gjitha llojet e zonave të sëmundjes” brenda pesë viteve.

Firma, e cila krijoi një vaksinë kryesore kundër koronavirusit, po zhvillon vaksina kundër kancerit që synojnë lloje të ndryshme të tumorit.

“Ne do ta kemi atë vaksinë dhe do të jetë shumë efektive dhe do të shpëtojë qindra mijëra, nëse jo miliona jetë. Mendoj se do të jemi në gjendje të ofrojmë vaksina të personalizuara kundër kancerit kundër llojeve të ndryshme të tumoreve për njerëzit në mbarë botën.”- tha Burton. (Sot)
Skip to toolbar