Raporti i Komisionit Evropian, Gent Cakaj: Tani duhet bashkëpunim ndërpartiak për integrimin

AKTUALITET


Pas marrjes së rekomandimit pozitiv nga KE për hapjen e negociatave për Shqipërinë, ka reaguar ministri i Jashtëm në detyrë, Gent Cakaj. Ai shkruan se tani duhet bashkëpunim ndërpartiak në Shqipëri dhe angazhim maksimal politik për të ecur drejt integrimit evropian.

“Raporti i Komisionit Evropian është kristal i qartë:


Shqipëria ka shënuar progresin e nevojshëm për hapjen e negociatave për anëtarësim në BE! Tani është koha e bashkëpunimit ndërpartiak në shërbim të integrimit dhe angazhimit maksimal politik për t’i shpalosur domosdoshmërinë e hapjes së negociatave Evropës!

Vlerësimi teknik i Komisionit duhet të shndërrohet në vullnet politik të Këshillit dhe Shqipërisë duhet t’i hapen negociatat menjëherë”, shkruan Cakaj.

Raporti i Komisionit Evropian është kristal i qartë: Shqipëria ka shënuar progresin e nevojshëm për hapjen e…

Gepostet von Gent Cakaj am Mittwoch, 29. Mai 2019Skip to toolbar