Rusia shpall gjendjen e jashtëzakonshme në dy rajone për shkak të zjarreve

BOTA


Në dy rajone të Rusisë, Tuva dhe Yakutia, është shpallur gjendja e jashtëzakonshme për shkak të zjarreve në pyje.

Kreu i rajonit siberian të Republikës së Tuvës, Vladislav Kovalig, tha se gjendja e jashtëzakonshme u miratua për shkak të zjarreve në pyje të shkaktuara nga temperaturat e larta dhe erërat e forta.

Sipas informacioneve, aktualisth janë regjistruar 23 zjarre pyjore dhe se janë prekur rreth 1700 hektarë./abcnews.alSkip to toolbar