Sekuestrimi i 210 kg kokainë, koka e bandës shqiptari me 3 emra: Sillte drogën nga Panamaja

AKTUALITET


Dy shqiptarë dhe dy grekë janë arrestuar nga policia greke, pas sekuestrimit të 210 kg kokainë në Portin e Pireut në Greqi.

Kreu i organizatës ishte shqiptari me 3 emra, Jasona Mërkuri (Andrea, Azdren Muharremi), i cili kujdesej për gjetjen e sasive të trafikuara të drogës, financimin e blerjes dhe transportit dhe organizimin e dërgesës nga Panamaja drejt vendeve evropiane.


Ortaku i tij ishte Marsel Stafaj 36-vjeç po nga Shqipëria, i cili merrej me gjetjen dhe rekrutimin e partnerëve në Greqi për importimin dhe marrjen e drogës dhe trafikimin e mëtejshëm të saj.

Anëtarë të grupit ishin edhe dy grekë, njëri prej të cilëve ishte përgjegjës për komunikimin me anëtarët e tjerë të organizatës kriminale me qendër jashtë vendit, duke i përfaqësuar ata për koordinimin e furnizimit dhe financimit të blerjes së sasive të drogës që do të trafikohej, dhe së dyti për të siguruar mbulimin operacional dhe mbrojtjen e ‘kreut të bandës’ duke marrë masat e duhura kundërmbrojtje për të shmangur kapjen e tij.

Në të njëjtën kohë, disa anëtarë të organizatës janë ende të paidentifikuar, të cilët veprojnë jashtë Greqisë, të ngarkuar me furnizimin, blerjen, vendosjen dhe fshehjen brenda kontejnerëve të ngarkuar me ngarkesë të ligjshme (kontejner), të ardhur nga Panamaja dhe me destinacion Greqinë, sasi të konsiderueshme kokaine për trafikim të mëtejshëm. Po ashtu grupi ka edhe anëtarë me bazë në Greqi, të cilët ende nuk janë idnetifikuar, përgjegjës për trafikun e mëtejshëm të sasisë së sekuestruar.
Skip to toolbar