Inxhinierët amerikanë, në Tiranë për inspektim

AKTUALITET


Ambasada Amerikane në Tiranë njoftoi të hënën se në Shqipëri kanë ardhur ekspertët amerikanë që do të ndihmojnë në vlerësimin e dëmeve të tërmetit. Sipas ambasadës, inxhinierët e ardhur me mbështetjen e USAID, janë nga Departamenti Zjarrfikës i konteve Fairfax dhe Los Angeles, dhe do të bëjnë vlerësimin e dëmeve në godina dhe infrastruktura.


“USAID ka dërguar dje inxhinierë strukturash nga Departamentet Zjarrfikëse të konteve Fairfax dhe Los Angeles, të cilët do të ndihmojnë në vlerësimin e dëmeve në godina dhe infrastruktura, si pjesë e mbështetjes së qeverisë së Shteteve të Bashkuara për rimëkëmbjen nga tërmeti. Ky ekip do të ndihmojë në përcaktimin e shtëpive, shkollave dhe ndërtesave të tjera që janë të sigurta për rikthimin e njerëzve”, shkruan ambasada.

Ndërkohë, Bashkimi Europian ka dërguar në Shqipëri një grup prej 50 inxhinierësh që do të bëjnë evidentimin dhe vlerësimin e dëmeve nga tërmeti. Ata do të përcaktojnë gjithashtu se cilat banesa mund të riparohen dhe cilat duhen shembur.