Shqipëria dhe e gjithë bota pa internet për 30 minuta, bien serverat e Cloudflare

AKTUALITET


Pothuajse të gjitha vendet e Europës, Amerika Qendrore, Australia Lindore dhe disa vende të tjera në botë, ka betur për gati 30 minuta pa internet të martën më 20 korrik. Shkak është bërë një problem në serverat e Cloudflare, të cilët kanë rënë në orët e para të pasdites të së mars.

Kompania Cloudflare ka reaguar për problemin me internetin duke u shprehur se “është çështje një problem i rrjetit që është goditur. Cloudflare e ka rregulluar këtë problem dhe është duke e mbajtur nën monitorim. Ne do të përditësojmë të dhënat sapo çështja të zgjidhet përfundimisht”, duke mos dhënë arsye konkrete pse kishte ndodhur ky problem.


Pas këtij problemi te përdoruesit e serverëve të Cloudflare, ka pasur reagime të shumta nga përdoruesit në të gjithë botën, të cilët kanë shprehur indinjatën për mungesën e shërbimit të internetit.

Edhe në vendin tonë, për më shumë se 30 minuta, asnjë faqe online apo portal informativ, nuk mund të aksesohej për shkak të problemit që pati Cloudflare. Megjithatë, kjo situatë është kaluar dhe gjithçka është rikthyer në normalitet.

Edhe në vendin tonë, përdoruesit e internetit kanë pasur këtë problem, pasi serverat ranë në një moment kur lajmi më i lexuar në portale ishte deklarata e ashpër dhe e papërmbajtshme e presidentit Ilir Meta, ku dha një version për zgjidhjen e krizës, dhe sulmoi ambasadat, kryeministrin dhe gazetarët.
Skip to toolbar