Sondazhi, 72 % e shqiptarëve, kundër protestave të dhunshme

POLITIKË


Televizion “Report TV”, në bashkëpunimme Institutin Italian GPF Inspiring Research ka zhvilluar një sondazh në Shqipëri, ku ka pyetur qytetarët nëse janë pro protestave të opozitës për të rrëzuar qeverinë.

Sipas rezultateve të këtij sondazhi, rreth 72 % e shqiptarëve mendojnë se sjellja e manifestuesve gjatë protestave të opozitës ka qenë e dhunshme. 60.2 %  mendojnë se sjellja e policisë gjatë protestave ka qenë korrekte. 39.5 % e tyre do të bënin fajtore protestat e opozitës nëse vendit tonë nuk i hapen negociatat për anëtarësimin në Bashkimin Evropian.


Rezultatet u prezantuan në emisionin “Repolitix” në Report Tv të gazetarit Denis Minga, ku i ftuar special ishte Roberto Baldassari, ish president i Institutit Piepoli dhe aktualisht President i GPF Inspiring Research.

Për të realizuar këtë sondazh janë intervistuar mbi 6 mijë persona.

Në mesin e kësaj krize politike, rreth 40 % (39.6%) e të intervistuarve mendojnë se për zgjidhjen e ngërçit duhet të ndërhyjnë ndërkombëtarët.
Skip to toolbar