Synonin BE-në, kapen në Kapshticë 16 emigrantë afrikanë

Më të fundit


Oficerët e misionit të FRONTEX kanë kapur 16 emigrantë që po tentonin të kalonin kufirin në Kapshticë me synim që të largoheshin në drejtim të vendeve të BE-së për të kërkuar azil.

16 emigrantët vijnë nga Afrika, nga shtete të tilla si Iraku, Siria, Algjeria dhe Maroku. Emigrantet janë kapur në fshatin Trestenik dhe në radhët e tyre numërohen gra dhe fëmijë.


Detyra e oficerëve të FRONTEX  është përqendruar kryesisht tek emigrantët që kalojnë në mënyrë të paligjshme kufirin jeshil pra që vijnë nga vendi fqinj njëkohësisht do të kryen edhe kontrolle në automjete në pasagjerë për të shmangur çdo aktivitet të paligjshëm. Kjo është hera e parë që Frontex kryen një operacion në territorin e një vendi jo të BE-së.
Skip to toolbar