Tabaku: Në shesh jo për opozitë, por për sigurinë e secilit

Më të fundit


Ish deputetja e Partisë Demokratike, Jorida Tabaku, pak orë para nisjes së protestës së opozitës së bashkuar, ka bërë një tjetër thirrje për qytetarët duke u renditu edhe një herë arsye pse duhet të protestojnë. Tabaku thotë se mungesa e lirisë, sigurisë, biznesit dhe pronës, janë disa arsye që qytetarët shqiptarë janë të cenuar nga qeveria dhe se sot nuk duhet të protestojnë për të sjellë opozitën në pushtet, por të mbrojnë të drejtat e tyre dhe të kërkojnë mposhtjen e krimit.

“Sot, në shesh nuk luftojmë për pushtetin e opozitës. Luftojmë dhe qëndrojmë për lirinë e secilit prej nesh. Për lirinë e gëzimit të pronës. Për lirinë e shprehjes. Për lirinë e mendimit. Për lirinë e fjalës. Për lirinë e pronës publike nga dhuna e oligarkëve. Për lirinë e biznesit që sot po lëngon nga padrejtësia. Për lirinë e studentit që sot po dhunohet dhe përdoret për karrem. Për lirinë e pedagogëve që sot po poshtërohen dhe urdhërohen të jenë të qenurit shërbëtorë të regjimit. Për lirinë e qytetit nga thundrat e kriminelëve. Për lirinë e qytetarit që sot është prangosur nga qeveria. Sot, ne kërkojmë të mos përfundojmë në një gardh rrethuar nga telat me gjemba. Mos të lejojmë tiraninë të rikthehet për shkak të heshtjes sonë.” – shkruan Tabaku


Historia e vendit tonë është e mbushur me një betejë të pareshtur drejt lirisë dhe demokracisë.Në këto 2 dekada…

Publiée par Jorida Tabaku sur Samedi 13 avril 2019Skip to toolbar