Thaçi nuk kursen akuzat për Berishën

POLITIKË


Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi nuk ka kursyer akuzat ndaj ish kryeministrit Berisha madje e ka cilësuar edhe si “gërmadhë e skenës politike”. Berisha ka bërë mëkate të mëdha ndaj luftës në Kosovë dhe UÇK-së tha Thaçi në Opinion.

“Unë çuditëm si zoti Berisha nuk ka pasur guximin qytetar dhe as politik ta kundërshtojë opinionin e këtij projekti nga presidenti Rugova, akademiku Qosja dhe Daci. Zoti Berisha ka bërë mëkate të mëdha ndaj luftës së Kosovës, paralele me luftën e Milloshevicit ne terren, ka qenë dhe propaganda e zotit Berisha për UÇK-në maksiste-leniniste etj. Kam shkuar në zyrën e tij pas lufte dhe kemi pasur komunikim. Kur kam qenë kryeministër, kemi pasur respekt reciprok. Tani nuk kuptoj dhe shprehem i keqardhur për gjendjen e tij emocionale, si gërmadhë e skenës politike shqiptare.” – tha Thaçi

Skip to toolbar