Thaçi tregon se e kujt ishte ideja e korrigjimit të kufijve

POLITIKË


Është folur gjatë dhe hedhur akuza të ndryshme lidhur me korrigjimin e kufijve të Kosovës, por duket se Presidenti Hashim Thaçi e ka sqaruar këtë gjë njëherë e mirë se kush ishte iniciatori i saj.

Thaçi tha në “Opinion” ku ishte i ftuar se ideja ka lindur që në 1990 dhe që absolutisht nuk ka të bëjë me Vuçiç.


“Është qesharake të mendohet se ideja për përfshirjen e Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit brenda Kosovës të jetë e Vuçiç, apo të jetë e ndokujt tjetër. Të gjitha takimet e mia me liderët e Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit janë të regjistruar. Edhe ata janë në favor të një korrigjimi. Ideja për korrigjimin e padrejtësive historike është e imja personale, jam angazhuar edhe në Berlin edhe sot në këtë Samit në Tiranë. Të thuhet se Vuçiç është ideator është naivitet. Dallimi në mes shkëmbimit të territoreve që ka qenë ide e liderëve të caktuara shqiptarë dhe idesë sime për korrigjim ka dallim shumë të madh. Kurrë nuk kam pranuar shkëmbimin e territoreve. Kjo ide lindi nga një bashkëbisedim, në zyrën time. Ideja ka lindur herët, që në vitet 1990 për të bashkuar Bujanov, Preshevë dhe Medvegjë.” – tha Thaçi
Skip to toolbar