Dosja e nxehtë 339, Marku: Ka përgjime të pazbardhura

POLITIKË


Prokurorja e Përgjithshme e përkohshme, Arta Marku ka folur për “dosjen 339”, prej së cilës janë shfaqur në publik përgjime të eksponentëve kriminalë, grupi i Avdylajve, në komunikim me kryebashkiakun e Durrësit, Vangjush Dako.

Marku ka thënë në “Open” se si funksionon sistemi i prokurorisë dhe se në këtë dosje ka shumë përgjime, por që nuk janë të zbardhura.


“Prokuroria nuk është më një organ i centralizuar, piramidal, në kuptimin që varet nga Prokurori i Përgjithshëm, por një sistem tërësisht i decentralizuar pas ndryshimeve të fundit kushtetuese të vitit 2016 dhe ligjeve që pasuan. Zot i çdo çështjeje penale janë vet prokurorët në krye tyre, duke u përgjigjur për hetimin, për zgjidhjen dhe japin llogari vetëm përpara gjykatës për vendimmarrjen e tyre. Prokurori i Përgjithshëm nuk ka asnjë të drejtë të kërkojë informacion të detajuar për asnjë nga çështjet, nuk mund të marrë përsipër vet hetime, madje në Prokurorinë e Përgjithshme nuk bëhen më hetime. Kjo Prokurori ka vetëm të drejtën për të përfaqësuar çështje në Gjykatën e Lartë dhe atë Kushtetuese. Informacioni që merr Prokurori i Përgjithshëm, është i karakterit statistikor ose procedurial. Por përse nuk përfundon hetimi i këtyre dosjeve? Këto dosje janë mbajtur vetëm në fazën e hetimit, me përgjime pa fund dhe asnjë nuk është zbardhur në letër.” – ka thënë Marku
Skip to toolbar