Treni më i shpejtë në botë ndodhet në Kinë

Më të fundit


Kina ka prezantuar prototipin e trenit më të shpejtë në botë, që pritet të arrijë 600 kilometra në orë. Projekti është duke u zhvilluar nga kompania China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC).

Inxhinierët e kompanisë CRRC thanë se prototipi promovon një nga teknologjitë kyçe dhe komponentët e sistemit të trenave maglev me shpejtësi të lartë.


Treni do të nis testimin në 2020, ku bashkë me lokomotivën do të bashkohet edhe një vagon, ndërsa në 2021 pritet që treni të jetë i hapur për pasagjerët.
Skip to toolbar