Vendimi përfundimtar: Rovena Gashi jashtë drejtësisë

AKTUALITET


Trupi Gjykues i Kolegjit të Posaçëm i Apelimit të Vettingut, ka lënë në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për shkarkimin e prokurores Rovena Gashi, që ushtronte detyrën në Prokurorinë e Përgjithshme.

Znj.Gashi nuk e kaloi Vettingun nga KPK më parë, por ajo vendosi të apelonte këtë vendim në KPA. Gjatë ditës së sotme Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka dhënë vendimin përfundimtar pasi ka shqyrtuar dosjen e prokurores Rovena Gashi.


Kolegji i Posaçm i Apelimit nuk ka gjetur asnjë shkelje nga KPK, duke lënë në fuqi vendimin e marrë më herët. Sipas vendimit të dhënë këtë të mërkurë, Rovena Gashi nuk justifikon blerjen e dy apartamenteve, një në Durrës te zona e quajtur “Shkëmbi i Kavajës” dhe një Tiranë.

Sipas KPA, Rovena Gashi ka bërë deklarime të pasakta në lidhje me blerjen e këtyre apartamenteve. Gjithashtu, ajo ka bërë deklarime të pasakta dhe të pamjaftueshme të pasurisë, të cilat nuk justifikojnë blerjen e këtyre apartamenteve.
Skip to toolbar