15 biznesmenë në pranga dhe 35 në kërkim. Skema, si mashtronin me fatura fiktive

AKTUALITET


15 biznesmenë janë arrestuar nga policia gjatë të enjtes dhe 35 të tjerë janë shpallur në kërkim për veprën penale të mashtrimit me TVSH-në.

Report TV ka zbuluar se si ka funksionuar skema e mashtrimit përmes faturave fiktive që realizoheshin nga 5 kompani fantazmë, ndërkohë që të përfshirë në grabitje janë 50 kompani gjithsej.


Këta biznesmenë, akuzohen se prodhonin fatura fiktive shit-blerjesh me qëllim përfitimin e TVSH-së duke i shkaktuar shtetit një dëm prej rreth 25.7 mln lekësh, shifër kjo e  përllogaritur nga faturat që ka arritur të sigurojë policia si provë. Megjithatë, sipas burimeve të informacionit mendohet se shifra është më e madhe dhe mund të shkojë nga 25-30 mln euro.

Hetimet për këtë skemë kanë zgjatur prej dy vitesh, nga ku e gjitha është kryer nga 5 kompani fiktive , BTI; Bani/ 5 shpk; E.B.A Ndërtim; Uniservice shpk; Konstruksion Aieni.

Të arrestuarit

1.Paqsor Buzi, aksioner me 50% i G.P.G Company

2.Besnik Pelivani, kompania e ndërtimit A.B.BE

3.Astrit Lala, kompania Leksi Security 1

4.Haxhi Sala, kompania Leksi Security

5.Ilia Dimo, kompania IBS sh.p.k

6.Fatmir Firi, kompania Arb &Trans Sh.p.k

7.Shkëlqim Prodani, kompania Red Black

8.Ardian Bejko, kompania “Babeko Trans”

9.Shpresa Joanidhi, kompania “Shpresa” sh.p.k

10.Mhill Ndreca, kompania “Kombeas”

11.Rabi Kurti, kompania “Kurti Construction”

12.Riza Roshi, kompania “Dorgen” sh.p.k

13.Rrapo Baduni, kompania “Bani/s”

14.Vasil Korita, kompania “Medi Pharma”

15.Vangjush Mbriçe, kompania C.E.C Group

Hetim në gjendje të lirë

1.Përparim Hasani

2.Albert Ahmeti
Skip to toolbar