Bashkë Fitojmë mori drejtimin në 7 bashki, por PS i kryeson listën për këshill bashkiak

Më të fundit


Në zgjedhjet e 14 majit nga 61 bashkitë e vendit vetëm 7 janë marrë nga koalicioni Bashkë fitojmë.

Nga të dhënat e Komisionit qendror të Zgjedhjeve që edhe pse ka marrë kryesimin në këto bashki nga hapja e kutive të para për anëtarët e këshillit bashkiak, rezulto se përball Partisë Socialiste sërish edhe në bashit fituese është e dyta në renditje.


Sipas rezultateve të deri tanishme për Hasin, Fushë Arrësin, në Pukë, Mirditë, Himarë e Memaliaj, Partia Socialiste ka nxjerrë më shumë këshilltarë se koalicioni BAshkë Fitojmë, ndërsa në Kavajë numërimi nuk ka nisur akoma.

Has janë numëruar 19 nga 28 kutitë që ka në total deri më tani PS ka 4 anëtarë, Bashkë Fitojmë 3, PAA 2, PR 1, PSD 2, PD 1, LZHK 2, PDIU 1, AAK 1, PBK 1, PGJ 2 dhe PKKA 1.

Fushë-Arrëz janë numëruar të gjithë kutitë për anëtar këshilli bashkiak, dhe PS ka fitua 2, PAA 3, Bashkë Fiojmë 1, ALD 1, PSD 3, PD 1, FRD 1, PDIU 1 dhe PKD 2.

Pukë ka ngelur vetëm një kuti për të numëruar për anëtarët e këshillit dhe deri më tani PS ka 2 anëtarë,. BAshkë Fitojmë 1, PSD 3, PD 1, LZHK 1, FRD 1, AD 1, AAK 2, PBK 1, FM 1 dhe ADK 1.

Mirditë janë numëruar 18 nga 48 kutitë në total, ku Bashkë Fitojmë ka 2 anëtarë, PS 4, PAA 1, PSD 4, ALD 1, PD 2, LZHK 2, FRD 2, PDIU 1, AAK 1, Nisma Thurje 1.

Himarë janë numëruar 7 nga 36 kutitë në total,deri më tani Partia Socilaiste ka fituar 9 anëtarë, Bashkë Fitojmë 5, PSD 2, AAK 2 dhe MEGA 3.

Memaliaj janë numëruar 25 nga 27 kutitë në total dhe kryeson PS me 7 anëtarë,. Bashkë Fitojmë me 3, PAA 1, PDS 1, PSD 1 dhe PD 2.
Skip to toolbar