Cakaj nervozon Daçiç: Të kërkojë falje

POLITIKË


Ministri i Jashtëm serb Ivica Daçiç është nervozuar me një deklaratë e ministrit të Jashtëm të Shqipërisë, Gent Cakaj, i cili ka thënë se Serbia është fajtore për vrasjen e 12 mijë shqiptarëve dhe dëmeve të mëdha të shkaktuar nga lufta. Daçiç tha se Shqipëria duhet të kërkojë falje publike dhe të distancohet nga deklaratat e bëra nga Cakaj, i cili ofendoi shtetin dhe popullin serb.


Ky është një falsifikim i ngjarjeve në Kosovë, dhe për këtë arsye pres kërkim faljen e Qeverisë së Republikës së Shqipërisë. Deklaratat e ministrit Cakaj nuk kontribuojnë në fqinjësinë e mirë në mes Beogradit dhe Tiranës dhe janë plotësisht në kundërshtim me përpjekjet e udhëheqësve të Serbisë për përmirësimin e raporteve me Shqipërinë.” tha Daçiç

Ministri Cakaj deklaroi një ditë më parë në lidhje me thirrjen për të dëshmuar për krimet e luftës në Hagë për Kadri Veselin duke thënë se kjo është drejtësi selektive dhe se lufta e UÇK-së ka qenë e drejtë dhe e vetmja përgjigje ndaj përpjekjeve genocidiale të Serbisë ndaj popullit të Kosovës.

Serbia, vetëm në luftën e fundit në Kosovë, është përgjegjëse për vrasjen e me tepër se 12.000 shqiptarëve, për deportimin masiv të më shumë se një milion njerëzve dhe miliona dollarë dëme të luftës. Këto krime nuk janë kryer në baza individuale, por kanë qenë të sponsorizuara drejtpërdrejtë nga aparati shtetëror i Serbisë.”- thekson Cakaj.