Dje azilkërkues, sot deputet në Shqipëri. Betohen dy ligjvënës të rinj

POLITIKË


Ka nisur me betimin e dy deputetëve të rinj, seanca e sotme parlamentare. Ata janë Artemis Dralo  dhe Ervis Meço. Artemis Malo mban postin e zëvendës ministres për Europën dhe Punët e Jashtme. Ajo futet në Kuvend në vend të Flamur Golemit, i cili do të kandidojë në bashkinë e Gjiroksatrës në zgjedhjet e 30 qershorit.

Ndërsa Ervis Meço vjen nga listat e PD-së, për qarkun e Vlorës. Ai është përfaqësues i partisë së komunitetit egjiptian, që në zjedhjet e kaluara ishte aleate me Partinë Demokratike.


Në formularin e plotësuar prej tij bëhet e ditur se Meço ka qëndruar si azilkërkues politik në Gjermani për katër muaj por nuk e ka përfituar statusin. Meço ka shkuar në Gjermani për azil pas zgjedhjeve të 2017, e ndërsa sot vjen në Tiranë dhe betohet si deputet.
Skip to toolbar