Në 4 tetor, zgjidhet anëtari i KLP. Dy prokurorë në garë

AKTUALITET


Prokurorja e Përgjithshme Arta Marku njoftoi të enjten, se në datën 4 tetor, do të zhvillohet mbledhja e Përgjithshme e Prokurorëve, ku do të zgjidhet anëtari i ri i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, pas shkarkimit të ish-prokurorit Gentian Osmani që u shkarkua nga Vettingu. Vendimi i Prokurores së Përgjithshme të Përkohshme, vjen pas përfundimit të përzgjedhjes së kandidaturave nga radhët e prokurorëve, që do të synojnë të bëhen pjesë e “qeverisë së prokurorisë”.

Në mbledhje janë thirrur të marrin pjesë të gjithë prokurorët, duke përjashtuar vetëm prokurorët që për arsye objektive nuk mund të jenë të pranishëm. Dy kandidatët që do të synojnë të zënë vendin e Gentian Osmanit në KLP, janë prokurorët Vladimir Mara dhe Esmeralda Keshi (Cami).


Për prokurorin e Krimeve të Rënda Vladimir Mara, Prokuroria e Përgjithshme shprehet se është vlerësuar “shumë mirë” në dy vlerësimet e fundit të etikës dhe veprimtarisë profesionale. Nuk ka qenë i dënuar, nuk ka qenë ish-bashkëpunëtor i Sigurimit të Shtetit. Për këto dhe të tjera arsye, Prokuroria e Përgjithshme shprehet se “Vladimir Mara, prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së parë për Krimet e Rënda, polotëson kushtet ligjore për të kandiduar si anëtar i Këshillit të Lartë të Prokurorisë”.

Edhe kandidatja Esmeralda Keshi (Cami) ka kaluar të gjithë kriteret e vendosura nga KLP për t`u zgjedhur si anëtare e këtij institucioni. Sipas Prokurorisë së Përgjithshme, institucioni që ka bërë vlerësimin e kandidatëve nga radhët e prokurorisë, prokurorja Esmeralda Cani, që aktualisht ushtron detyrën në Prokurorinë e Dibrës, ka vlerësim “shumë të mirë” të etikës profesionale, dhe plotësn të gjitha kriteret e kërkaura. Për këtë arsye, ajo së bashku me Vladimir Marën, propozohet për të zënë vendin vakant në KLP, të cilin më herët e mbante ish-kolegu i tyre Gentian Osmani. /Realstory.al/
Skip to toolbar