Gjermania pro hapjes së negociatave, por dënon dhunën e opozitës

POLITIKË


Ministri i shtetit për çështjen evropiane në Gjermani, Michael Roth është shprehur se Shqipëria meriton hapjen e negociatave me BE-në, ndërsa e cilësoi të papranueshme dhunën e ushtruar nga opozita gjatë protestave.

Këtë deklaratë ministri gjerman e ka bërë gjatë takimit që ka zhvilluar me ministrin shqiptar në detyrë, Gent Cakaj, i cili zhvillon një vizitë zyrtare në Berlin.


“Ministri Roth rikonfirmoi mbështetjen e Gjermanisë, e cila mbetet maksimalisht e angazhuar për perspektivën evropiane të Shqipërisë dhe vlerësoi se për këtë, respektimi i institucioneve demokratike dhe kushtetuese është themelor.

Ministri gjerman vlerësoi ritmin e reformave dhe inkurajoi autoritetet shqiptare të vijojnë me punën e mirë që është bërë. “SHQIPËRIA KA AVANCUAR SHUMË NË RRUGËN E INTEGRIMIT DHE MERITON HAPJEN E NEGOCIATAVE”, u shpreh Ministri Roth. Ai konfirmoi se Gjermania mbetet një mbështetëse e fuqishme e procesit të integrimit të Ballkanit Perëndimor në BE.

Ministrat vlerësuan se vendimi për hapjen e negociatave është i rëndësisë strategjike jo vetëm për të shtuar ndërlidhjen institucionale, por edhe për BP në tërësi dhe se Procesi i Berlinit duhet parë si instrument i integrimit evropian”, njofton ministria e Jashtme.

“Në një moment kyç( të rendësishëm), jam shumë i shqetësuar nga dhuna e përdorur në protestën e fundit të opozitës. Një mesazh shumë i qartë për opozitën : Dhuna nuk është aspak e pranueshme. Ndërkohë ne vazhdojmë të mbështesim perspektivën europiane të Shqipërisë. Na duhet të mbajmë premtimet e dhëna”, është shprehur ministri gjerman në këtë takim.
Skip to toolbar