Kanadaja emëron një grua në krye të ushtrisë

BOTA


Kanadaja emëroi një grua si ushtaraken më të lartë të vendit për herë të parë, duke vazhduar shtytjen e kryeministrit Justin Trudeau për të emëruar gratë në punët më të larta.

Gjeneral-lejtnant Jennie Carignan, e ngarkuar me përpjekjet për të eliminuar seksizmin e rrënjosur dhe sjelljen e keqe në forcat e armatosura, do të marrë detyrën më 18 korrik si shefe e shtabit të mbrojtjes.

Carignan, fillimisht një inxhiniere ushtarake, ka komanduar trupa në Afganistan, Bosnje-Hercegovinë, Irak dhe Siri gjatë 35 viteve të saj në ushtri.

“Gjatë karrierës së saj, cilësitë e saj të jashtëzakonshme drejtuese, përkushtimi ndaj përsosmërisë dhe përkushtimi ndaj shërbimit kanë qenë një pasuri e jashtëzakonshme për Forcat tona të Armatosura”, tha Trudeau në një deklaratë.Skip to toolbar