“Kryeqyteti Europian i Rinisë 2022”, Tirana merr çmimin e madh

AKTUALITET


Kryetari i Bashkisë Tiranë, Erion Veliaj ka ndarë super lajmin për rininë dhe Tiranën, e cila u vlerësua me çmimin si “Kryeqyteti Europian i Rinisë 2022”. Ceremonia e mbajtur në Amiens të Francës nxori triumfuese Tiranën si kryeqytetin më të mirë europian për rininë. Sigurisht që ky çmimin ishte një vlerësim i nismave të ndjekura nga Bashkia e Tiranës, ku në fokus ka pasur rininë dhe mbështetjen e saj që nga rikonstruksioni i konvikteve, krijimi i lehtësirave që ofron karta e studentit e kthyer në një realitet apo aktivitetet e shumta rinore që nxisin krijimtarinë dhe pjesëmarrjen e të rinjve në jetën shoqërore, ekonomike dhe politike. Bashkia e Tiranës ka ndërmarrë një sërë nismash në organizimin dhe mbështetjen e aktiviteteve rinore si: Tirana Art Fest, Java Evropiane, Ditët e hapura të edukimit të BE, Ditët Rinore të Start Up-eve, Ditët e Rrjetëzimit të të Rinjve dhe Bizneseve etj. Edhe më të vegjlit kanë qenë në fokus të Bashkisë Tiranë, me ndërtimin dhe rikonstruksionin e çerdheve, kopshteve, shkollave dhe këndet e lodrave. Tashmë Tirana ka një tjetër imazh jo vetëm në sytë e të rinisë dhe qytetarëve të saj, por edhe në sytë e botës, duke u vlerësuar me një çmim kaq të rëndësishëm.

Tirana është zyrtarisht fituese e çmimit European Youth Capital 2022! Super lajm për qytetin e veçanërisht për të rinjtë që do jenë motori i vitit europian të rinisë 2022”, shkruan Veliaj duke ndarë një lajm të mirë për të gjithë.


Tirana ishte përzgjedhur si një nga pesë qytetet kandidate për t’u zgjedhur si Kryeqyteti Evropian për të rinjtë 2022. Nga dhjetëra qytete të Europës që aplikuan, mes pesë qyteteve finaliste ishte renditur edhe Tirana, krahas Kazanit (Rusi), Poznań (Poloni), Varaždin (Kroaci) dhe Baia Mare (Rumani). Qytetet finaliste për EYC 2022 u përzgjodhën nga një panel i pavarur si Parlamenti Europian, Komiteti i Rajoneve, Kongresi i Autoriteteve Lokale dhe Rajonale të Këshillit të Europës, Komiteti Ekonomik dhe Social Europian, Këshilli i Bashkive dhe Rajoneve Europiane, Këshilli Këshillimor i Rinisë i Këshillit të Europës, Zyra e OSBE-së për Institucionet Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut, Schëarzkopf Foundation Young Europe, Iniciativa e Shoqërisë së Hapur për Europën, IDEA Ndërkombëtare, EurActiv, Lëvizja Evropiane Ndërkombëtare, Eurodesk dhe Forumi Europian i Rinisë. Vlerësimi i Tiranës si kryeqyteti më i mirë për rininë nga një komision i gjerë, duhet të na bëjë të gjithëve krenarë.
Skip to toolbar