Liria e Shtypit, Ambasada Amerikane: Detyrë e politikës ta forcojë atë

Më të fundit


Ambasada Amerikane ka dhënë një mesazh për Ditën Ndërkombëtare të Lirisë së Shtypit duke theksuar se është detyrë e qeverisë dhe politikanëve që të forcojnë lirinë e fjalës dhe se gazetarët duhet të reflektojnë etikë profesionale dhe integritet.

“Dita Botërore e Lirisë së Shtypit shërben si një kujtesë për qeveritë dhe politikanët që të bëjnë punën e tyre për të forcuar lirinë e fjalës. Është gjithashtu edhe një ditë reflektimi për profesionistët në media mbi çështjet e lirisë së shtypit, etikës profesionale dhe integritetit. Në të njëjtën kohë, Dita Botërore e Lirisë së Shtypit është një ditë për të mbështetur mediat dhe gazetarët që janë shënjestra të censurës, kërcënimeve dhe dhunës.” – shkruan Ambasada Amerikane


World Press Freedom Day

🇦🇱️ | Dita Botërore e Lirisë së Shtypit shërben si një kujtesë për qeveritë dhe politikanët që të bëjnë punën e tyre për të forcuar lirinë e fjalës. Është gjithashtu edhe një ditë reflektimi për profesionistët në media mbi çështjet e lirisë së shtypit, etikës profesionale dhe integritetit. Në të njëjtën kohë, Dita Botërore e Lirisë së Shtypit është një ditë për të mbështetur mediat dhe gazetarët që janë shënjestra të censurës, kërcënimeve dhe dhunës. Ky Studim mbi Profesionistët e Medias, i kryer nga IDRA, nënvizon këto çështje të rëndësishme. Për të lexuar studimin e plotë, ju lutemi të klikoni këtu: https://bit.ly/2ZV3d88🇺🇸️ | #WorldPressFreedomDay serves as a reminder to governments and politicians to do their job to strengthen freedom of speech. It is also a day of reflection among media professionals about issues of press freedom, professional ethics, and integrity. At the same time, World Press Freedom Day is a day of support for media and journalists who are targets of censorship, intimidation and violence. This Study on Media Professionals, conducted by IDRA highlights these important issues. To read the full Study please click here: https://bit.ly/2IWX2ex

Publiée par U.S. Embassy-Tirana sur Vendredi 3 mai 2019Skip to toolbar