Protesta, Ambasada Amerikane: Shmangni institucionet për një kohë të pacaktuar

AKTUALITET


Ambasada Amerikane u kërkon qytetarëve të saj të qëndrojnë larg zonës ku do të zhvillohet protesta e opozitës më 8 qershor. Duke pasur parasysh protestat e kaluara ku ka pasur përdorim dhune, ambasada bën thirrje për shmangie të institucioneve kryesore në vend pas orës 19:00, pasi nuk dihet intenerari i saj.

“Një demonstrim i madh pritet të zhvillohet pranë Zyrës së Kryeministrit më 8 qershor 2019, duke filluar rreth orës 19:00. Grupi synon të demonstrojë kundër qeverisë shqiptare dhe mund të lëvizë në vende të ndryshme në Tiranë. Kohëzgjatja e demonstratës së pritshme është e panjohur. Demonstrimet e kohëve të fundit kanë përfshirë dhunën. Forcat e sigurisë kanë përdorur ujë dhe gaz lotsjellës për të shpërndarë turmat. Personeli i Ambasadës së SHBA-së dhe anëtarët e familjes janë drejtuar për të shmangur të gjitha pikat e grumbullimit dhe vendet ku demonstratat janë të pashmangshme ose në vazhdimësi. Ndërtesa e Parlamentit, Zyra e Kryeministrit , ndërtesa të tjera qeveritare” thuhet në deklaratën e Ambasadës Amerikane

Skip to toolbar