Mbuloi me shirit logon e ditës kundër homofobisë, pezullohet futbollisti në Francë

Më të fundit


Futbollisti profesionist Mohamed Camara, i cili luan për Monakon në Francë, është pezulluar për katër ndeshjet e ardhshme pasi kundërshtoi të merrte pjesë në një fushatë kundër homofobisë, njoftoi të enjten Liga Franceze (LFP).

Gjatë një ndeshjeje të Ligue 1 kundër Nantes më 19 maj, fanellat e lojtarëve të Monakos kishin një logo për të shënuar Ditën Botërore Kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë.


Megjithatë, 24-vjeçari Camara, një shtetas afrikan nga Mali, zgjodhi të mos mbështeste fushatën e Ligës Franceze dhe përdori shirit të bardhë për të mbuluar logon në uniformën e tij dhe kundërshtoi të bashkohej me ekipin e tij për një fotografi.

Ndeshja, që ishte e fundit e sezonit, përfundoi 4-0 në favor të Monakos, me Camaran që shënoi nga pika e bardhë. Pas ndeshjes, futbollisti është referuar në LFP për masë disiplinore.

“Pasi dëgjoi lojtarin Mohamed Camara dhe vuri në dukje kundërshtimin e tij gjatë takimit për të kryer një ose më shumë veprime për të rritur ndërgjegjësimin për luftën kundër homofobisë, komisioni vendosi të vendosë një pezullim me katër ndeshje,” tha LFP.

Pas ndeshjes, drejtori i përgjithshëm i Monakos, Thiago Scuro, shpjegoi se Camara nuk mori pjesë në fushatë “për arsye fetare” dhe theksoi se ndërsa klubi respekton të gjitha fetë, ishte “shumë i trishtuar për këtë episod dhe ne duam ta bëjmë të qartë se ne nuk e mbështesim këtë.”

Scuro gjithashtu i tha AFP se klubi respekton vendimin e LFP për të pezulluar Camara dhe nuk do e apelojë vendimin.

Ministrja franceze e Sportit, Amelie Oudea-Castera dënoi veprimet e Camara, duke deklaruar pas ndeshjes se “sjellje të tilla duhet të përballen me sanksionet më të ashpra si për lojtarin, por edhe për klubin e tij që e lejoi atë ta bënte”.

Në Mali, megjithatë, Camara është duartrokitur për respektimin e bindjeve të tij personale dhe fetare. Federata Maliane e Futbollit përgëzoi atletin për ushtrimin e lirisë së tij të shprehjes.

“Lojtarët janë qytetarë si gjithë të tjerët, të drejtat themelore të të cilëve duhet të mbrohen në të gjitha rrethanat,” tha organizata.
Skip to toolbar